29 april 2021
Avondklok vervalt, terrassen sportaccommodaties blijven gesloten

Op dinsdag 20 april heeft het kabinet een aantal versoepelingen aangekondigd van de Coronamaatregelen. Zo is de avondklok in de vroege ochtend van 28 april komen te vervallen. De terrassen bij sportaccommodaties blijven gesloten.

In dit bericht leest u informatie over de gevolgen van de versoepelingen voor het gebruik van Amsterdamse sportlocaties.

Binnensportaccommodaties blijven gesloten, annuleren niet nodig

Ook na de aangekondigde versoepelingen is binnen sporten niet toegestaan. Alle binnensportaccommodaties blijven gesloten.

Tot 1 juli geldt: zo lang binnensportaccommodaties gesloten zijn door de coronamaatregelen is annuleren niet nodig. De gemeente annuleert automatisch de huur tot deze periode. Indien de binnensporten eerder dan 1 juli weer (beperkt) opengesteld wordt, vervalt deze werkwijze. 

Buiten sporten blijft toegestaan, u moet zelf annuleren

Buiten sporten is toegestaan onder bepaalde voorwaarden. Vanaf 28 april mag dit ook in de avonduren. Voor buitensportaccommodaties geldt dat u nog steeds zelf moet annuleren als u geen gebruik kan of zal maken van uw huurmoment. Dit doet u door een mail te sturen aan sportverhuur@amsterdam.nl  onder vermelding van de huurmomenten waar u geen gebruik van gaat maken. 

Omdat nog niet te overzien is hoe de beperkende maatregelen tegen corona zich voor de sport ontwikkelen, blijven de soepele annuleringsvoorwaarden (minimaal 1 dag van te voren annuleren) voorlopig nog van kracht.

Uiteraard wordt u op de hoogte gesteld van voor u relevante wijzigingen. Houd daarnaast de websitewww.amsterdam.nl/sport/corona-en-sport in de gaten voor het laatste nieuws.

Terrassen bij sportaccommodaties blijven dicht, afhalen ook in de avond mogelijk

De terrassen bij sporthoreca blijven gesloten. Na het opheffen van de avondklok op 28 april mogen sportkantines ook in de avond open zijn voor afhalen. Afgehaalde dranken en etenswaren mogen niet in de accommodatie of op het sportveld worden genuttigd. 

Let op: alleen sporters die voor een training aanwezig zijn op het sportpark kunnen gebruik maken van de afhaalmogelijkheden. Mensen die sporters komen halen/brengen en andere bezoekers kunnen geen gebruik maken van de horeca. 

Corona en Sport

Voor actuele informatie en antwoorden op veelgestelde vragen kunt u kijken op www.amsterdam.nl/sport/corona-en-sport. Hier wordt zoveel mogelijk informatie verzameld. Waar nodig wordt verwezen naar organisaties of websites waar het juiste antwoord te vinden is. 

Op de volgende websites vindt u aanvullende informatie over de coronacrisis:

Andere vragen?

Heeft u of uw organisatie te maken met een acuut probleem of vindt u het antwoord op uw vraag niet op de genoemde websites, neem dan contact op via sport@amsterdam.nl. U ontvangt dan zo snel als mogelijk een antwoord op uw vraag.