11 februari 2021
Conditietrainen Nellestein 100e sportaanbieder op www.zuidoostbeweegt.nl!

De website www.zuidoostbeweegt.nl heeft de 1e mijlpaal bereikt in haar prille bestaan. Deze week hebben we de 100e sportaanbieder in Zuidoost ingeschreven. Frans Somers heeft de eer en hebben we vandaag bezocht en een bloemetje overhandigd.

Frans Somers
Zeg je Nellestein, dan zeg je Frans Somers. Zeg je Frans Somers dan zeg je sport en spel voor de bewoners van Nellestein. Frans, 74 jaar, is nog in de bloei van zijn leven en niet stuk te krijgen. Tijdens de corona staan de activiteiten allemaal even stil, maar zodra het weer kan gaat hij zeker weer aan de slag. Fanatiek als hij is heeft hij daarnaast ook oog voor het individu en dat maakt hem bijzonder.

‘Nu moet er gewerkt worden!’
Elke dinsdag gaat Frans met 14-16 deelnemers aan de slag. De ene keer met materiaal en de andere wordt het beschikbare materiaal in de omgeving gebruik. Vlakbij Nellestein staan bijvoorbeeld wat fitnesstoestellen die gebruikt worden. In de zomer wordt dankbaar gebruik gemaakt van de Gaasperplas. Kortom, Frans beschikt over een breed scala aan mogelijkheden die zeer gewaardeerd worden door de sporters. Veel variatie en leuke lessen waarbij er wel wat gedaan moet worden. Als het te gezellig wordt grijpt hij in: ‘Genoeg social talk, er moet nu gewerkt worden!’
De groep varieert qua leeftijd van 65 tot 82 jaar. Een trouw groepje zie zelden verzaakt. Fanatiek en getrouw volgen ze de lessen die d.m.v. een kleine bijdrage, of zelfs een strippenkaart, toegankelijk is. Koffie en thee nemen de sporters zelf mee, dus de les wordt altijd gezellig afgesloten.

Frans, gefeliciteerd namens het sportloket Zuidoost.  Geniet van de bloemen en ga zo door!