8 oktober 2020
Deadline TASO regeling is 11 oktober a.s.

De coronacrisis heeft grote financiële impact op alle sportverenigingen. Voor de clubs zijn er diverse steunmaatregelen die vanuit de overheid zijn opgezet voor de amateursport. Met behulp van deze regelingen kan je (een deel van) de financiële schade opvangen die jouw vereniging heeft opgelopen door de coronamaatregelen. Bekijk hier een uitleg van de diverse regelingen.

Deadline TASO nadert
De aanvraagdeadline voor de TASO-regeling (Tegemoetkoming Amateursportorganisaties) verloopt al dit weekend. Deze regeling is bedoeld voor amateursportorganisaties die, ten opzichte van dezelfde periode in 2019, ten minste 20% van hun omzet zijn misgelopen als gevolg van de coronamaatregelen. Een aanvraag indienen kan over twee periodes:

  • Periode 1: van 1 maart t/m 31 mei 2020
  • Periode 2: van 1 juni t/m 31 augustus 2020

Verenigingen met een eigen accommodatie en doorlopende lasten vanaf €8.000 kunnen aanspraak maken op een maximale vergoeding van €12.000. Verenigingen zonder eigen accommodatie en doorlopende lasten tussen €500 en €4000 kunnen aanspraak maken op een maximale vergoeding van €7.000. Dat loont dus de moeite! Voor deze regeling heeft de overheid in totaal 44,5 miljoen beschikbaar gesteld voor de gehele amateursport.

De aanvraag is eenvoudig en snel te doen; laat deze kans dus niet lopen en dien uiterlijk 11 oktober nog jouw aanvraag in via DUS-I.