13 juli 2020
Demo Women Skate the World (Midzomer Mokum)

Een van de vele activiteiten op het Midzomer Mokum sportprogramma is het aanbod van de stichting Women Skate The World (website: www.womenskatetheworld.com). Zoals te lezen op de website wordt in de periode 4 juli t/m 16 augustus op maar liefst vier locaties in Zuidoost skate training aangeboden (tussen 10:00 – 13:00 uur). Afgelopen maandag 13 juli was er bijzonder bezoek ‘On Tour’ met o.a. stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing. Dit begeleidt door het altijd actieve sportteam van Zuidoost en een reeks belangstellenden.

Doel van Women Skate the World is om meisjes en vrouwen door oefenen op alle fronten steeds beter te laten worden. Fysiek, maar ook mentaal. Het skaten wordt begeleid door beoefende vrijwilligers, zij proberen van de deelnemers rolmodellen te creëren voor de wijk. Het skaten is gekoppeld aan maatschappelijke thema’s als vrouwen empowerment, veiligheid en duurzaamheid. Meisjes en vrouwen die beter in balans komen en zo ook leiderschap ontwikkelen. Een van de hoogtepunten is de deelname aan de Internationale Vrouwendag, waarbij de skaters voorop gaan in de demonstratie. Overigens is skaten niet alleen de beweging, maar het is een eigen lifestyle. Met eigen kleding en eigen muziek.

Tijdens de demo in de H-Buurt uiteraard ook onze stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing op het skate, en ook wereldkampioen Rodney Glunder (nog aanwezig als prijsuitreiker tijdens de Kampioenenparade 2019) liet zich de kans niet ontnemen (zie foto).

Op de volgende dagen kun je meedoen in de wijk:

  • Maandag        H-Buurt                       op speelveld bij de Sportcontrainer.
  • Dinsdag          Nelson Mandelapark  ideaal skate circuit
  • Woensdag      Reigersbos
  • Donderdag     K-Buurt.