12 september 2020
Freerun University gestart in Zuidoost

Amsterdam Zuidoost is aan de Keienbergweg 29 een nieuwe plek rijker voor het uitoefenen van de Urban Sport Freerunning. Afgelopen week waren er al een aantal kennismakingssessies, waar goed gebruik van is gemaakt door de jeugd van Zuidoost. Op vrijdag 11 september mocht wethouder Kukenheim persoonlijk met de initiatiefnemers het lintje doorknippen om zo de toegang tot de Freerun University Zuidoost te realiseren. Urban Sports, waaronder Freerunnen, staan hoog in de beleidskaders van de gemeente Amsterdam.

Initiatiefnemers Luciano Balestra en Gaetano Carretto zijn maar liefst 10 jaar bezig geweest om een eigen Freerun plek te creƫren in Zuidoost. Het doorzettingsvermogen van de heren heeft geresulteerd in een prachtige accommodatie, waar de sport geleerd en beoefend kan worden. Dit kan via kennismakingslessen, vaste lessen, maar ook door speelse oefeningen vanuit een verjaardagsfeestje. Zeker toegevoegde waarde voor Amsterdam Zuidoost.

Na haar toespraak liet wethouder Simone Kukenheim zich verleiden tot een aantal sprongen en jumps, dit keurig binnen de 1,5 meter. NK Kampioen en deelnemer Sport Talentenfonds Zuidoost, Wendy Ruijfrok, gaf vervolgens een fantastische demonstratie, waaruit nog eens bleek welke mogelijkheden de Freerun University biedt. Een aanrader.

Voor info: https://www.freerununiversity.com/freerunnen-amsterdam