17 maart 2022
Inspiratieavond met theatervoorstelling voor vertrouwenscontactpersonen

Grensoverschrijdend gedrag komt ook in de sport voor. De recente gebeurtenissen bij Ajax hebben ons hier nog bewuster van gemaakt. Vertrouwenscontactpersonen spelen een belangrijke rol als aanspreekpunt voor de slachtoffers en voor degenen die vermoedens van grensoverschrijdend gedrag hebben. Maar het is ook een lastige rol. Een vertrouwenscontactpersoon is vaak niet zo zichtbaar op een club, ze moeten hun rol meestal zelf vormgeven en ze kunnen te maken krijgen met emotionele situaties.

Voor vertrouwenscontactpersonen van alle Amsterdams sportclubs is er op donderdagavond 24 maart in Podium Mozaïek een bijeenkomst, wij willen u van harte uitnodigen. We hebben een afwisselend programma met een korte theatervoorstelling met Renald Majoor van stichting De Stilte Verbroken die herkenbare situaties laat zien. Daarna volgen twee casussen die door experts worden toegelicht. Ook kijken we naar een beeldmerk voor veilige sport. Zou dat vertrouwenscontactpersonen kunnen helpen in hun werk?

De bijeenkomst begint om 19.30 uur in theater Podium Mozaïek aan de Bos en Lommerweg 191. Het programma duurt tot 21.00 uur. Daarna is er een borrel waar met andere aanwezigen kan worden nagepraat. Naast de vertrouwenscontactpersoon kan van elke club nog één persoon meekomen. Als u wilt komen, mail dan vóór maandag 21 maart naar het mailadres: veiligesport@amsterdam.nl. Geef even aan of u met één of twee personen komt, wat de namen van deze mensen zijn en van welke sportaanbieder u bent.