7 mei 2020
Jeugdtrainingen worden weer opgestart in Zuidoost

Bij meerdere sportverenigingen in Zuidoost zijn of worden binnenkort de trainingen voor de jeugd weer opgestart. Zoals bekend mogen trainingen voor kinderen t/m 12 jaar zonder condities voor de kinderen worden opgestart. De jeugd tussen 13 t/m 18 jaar kent nog de conditie om 1,5 meter afstand te houden tijdens de trainingen. Per 11 mei mogen ook buitensporten weer voor personen > 18 jaar, dit wel onder de conditie van 1,5 meter afstand (ofwel: geen contactsporten).

De jeugd mag al los buiten. Wel blijven de deuren van kleedkamers en kantines nog gesloten. Je kunt dus niet douchen of omkleden, kom gekleed in het tenue naar de sportaccommodatie. Ouders of verzorgers mogen niet meer naar binnen, die moeten buiten de accommodatie blijven.

De atletiekvereniging av Feniks is op het Bijlmersportpark alweer opgestart voor de jeugd, zie www.avfeniks.nl. De voetbalvereniging Zuidoost United start op resp. 11 en 13 mei weer de trainingen voor de jeugd, zie www.zuidoostunited.nl. Ook het G-voetbal wordt maandag 11 mei weer opgestart bij ZOU. De viering van het 10-jarig bestaan van de maatschappelijk betrokken vereniging, is verplaatst naar het najaar van 2020. Voor de jeugd van hockeyvereniging Amsterdam Dynamics (v/h AHC Rubicon) volgt zeer binnenkort het trainingsschema. Maartje Scheepstra en Mohammed Lazizi staan klaar om met de sticks het nieuwe hockeyveld te betreden. Het dubbele lustrum van het Bijlmersportpark (2020) is opnieuw in te plannen.

Op sportpark Strandvliet start voetbalvereniging FC Amsterdam weer per 2 juni, zie: https://www.fc-amsterdam.nl/. De jeugd bij tennisvereniging LTC Strandvliet is gestart met trainingen per 29 april j.l. en LTC maakt op haar website https://www.strandvliet.nl/ bekend dat ook volwassenen weer starten en wel per 11 mei a.s. (kabinet maakte deze datum afgelopen week bekend als startdatum ook voor buiten sporten, waaronder tennis en golf). De golfbaan van de Amsterdam Old Course (AOC, ten noorden van de Arena) blijft t/m 19 mei gesloten.

Ook in Driemond bij vv Geinburgia zijn de jeugdtrainingen weer gestart, al zal er beperkt aandacht zijn voor het 70-jarig bestaan van de club per 30 mei a.s., de festiviteiten zullen later dit jaar georganiseerd worden. Zie: https://www.geinburgia.nl/. Bij de tennisvereniging TV Geinburgia https://tennisinzuidoost.nl/ nog geen actuele meldingen, wel zijn er banen te huur in Driemond. De jaarlijkse Geinloop Driemond is een jaar uitgesteld en staat nu op het programma voor zondag 16 mei 2021. In dezelfde maand van 2021 zal de volgende editie van de Amsterdam UMC Loop worden gepland (de voormalige AMC Loop).

De sportscholen in Zuidoost blijven nog voorlopig dicht, de branche is in frequent contact met de diverse ministeries in de Hofstad. Golfcentrum De Hoge Dijk (waar golfclub Olympus speelt) staat het slaan van een balletje toe per maandag 11 mei a.s. En dat geldt ook voor golfclub Amstelborgh op https://www.borchland.nl/. De squashers en bowlers van hetzelfde sportcentrum zullen nog even moeten wachten voordat ze weer los mogen. Die vallen weer onder de categorie binnensport.

De zwembaden mogen weer open per 11 mei 2020, maar het is nog even onbekend of de zwemvereniging Koninklijke AZ1870 haar trainingen kan vervolgen, omdat nog onbekend is of het badwater beschikbaar is. Feit is wel dat de Koninklijke dit jaar 150 jaar bestaat. Ook dat jubileum heeft dit jaar nog geen doorgang kunnen vinden. Zie: https://www.konaz.nl/site/. Al met al heeft Zuidoost dit jaar nog 4 jubilea tegoed. Dat geldt uiteraard ook voor schoolsporttoernooien, kampioenenparades en sportcafĂ©’s in Zuidoost.

Vanuit het Sportbuurtwerk Zuidoost zijn de trainingen weer begonnen in het Nelson Mandelapark, op de playground Reigersbos, op Cruijff courts in Zuidoost en op sportaccommodatie Kraaiennest. Zie voor het actuele aanbod: www.ZuidoostBeweegt.nl. Op deze site ook de beschikbaarheid van het Sportloket Zuidoost.