16 juli 2020
Komend weekend: drie dagen opening Sportcontrainers in Zuidoost

Na dit weekend beschikken we in Zuidoost over vier zogenaamde Sportcontrainers. Een Sportcontrainer is een feitelijke container die is ingericht om zelf of om met de buurt te gaan trainen. Een soort sportschool in je eigen buurt, ook beheert door de buurt. De eerste Sportcontrainer is al een tijdje geleden geopend in de Venserpolder, en heeft zeker in corona-tijd haar dienst bewezen. Bewoners zijn actief aan het sporten en bewegen in de buurt. De kracht van de Sportcontrainer is dat je actief kunt zijn op je eigen moment, lekker buiten, en dat de buurt zelf verantwoordelijk is voor gebruik en de activiteit.

Het succes van de Sportcontrainer in de Venserpolder krijgt komend weekend op drie plekken in ons stadsdeel een sportief vervolg. De komende drie dagen (vrijdag 17 juli t/m zondag 19 juli), worden op maar liefst drie andere plekken nieuwe Sportcontrainers feestelijk geopend. Als beherende partij zal de wijksportvereniging K-ZoneSports acteren, dit ondersteunt door het stadsdeel Zuidoost en Streetcornerwork Zuidoost. Uiteraard zijn de bewoners uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze feestelijke openingen in de wijk:

  • Vrijdag 17 juli              H-Buurt (op pleintje bij het kraampje).
  • Zaterdag 18 juli          H-Buurt (op Mijehof bij basisschool De Brink).
  • Zondag 19 juli             G-Buurt (veld tussen Gravestein en Geldershoofd).

De stadsdeelvoorzitter zal elke dag de opening verzorgen (tussen 14:00 en 17:00 uur). Naast de mogelijkheid voor sport en bewegen, zal er muziek zijn, workshops, demonstraties, bootcamps, eten en drinken, sport en spel en nog veel meer. Wees welkom!

De Sportcontrainer is als interventie opgenomen op de Fitkaart Zuidoost: https://www.toekomstentalent.nl/uploads/fitkaart%20Zuidoost.jpg