8 september 2020
Leren skateboarden in Zuidoost (12/09)

Op zaterdag 12 september wordt op het asfaltpleintje achter buurthuis de Bonte Kraai  een Pop-Up Skate Event georganiseerd.  Van 13.00 uur tot 16.00 uur verzorgen de vrouwen van Women Skate the World skate clinics voor personen vanaf 8 jaar.  Skateboards en beschermers zijn aanwezig.  De organisatoren houden zich aan de voorgeschreven coronaregels en mede daarom zijn de groepen klein en is een inschrijving vereist. Gebruik hiervoor deze link:
Het event wordt ondersteund door Skatemates, Vinger, k-zone en Swazoom. Er komen dit jaar 3 Pop-Up Skate events om ons kenbaar te maken aan de wijk. Wat gaan we doen; Skate clinics door Women Skate the World, Ramps bouwen met Skatemates en muziek door Vinger.nl. We trappen af de 12de af, de andere datums volgen nog en worden weer verspreid via sociale media.
Waarom: we mogen van het Stadsdeel ëxperimenteren met urban sporten. Bij succes is er een mogelijkheid om skate elementen/ skatepark terug te laten komen in het nieuw te vormen K-Midden. Dit noemen we een Skateplaza of Urban Sport Zone en kan gebruikt worden voor verschillende urban sporten zoals Skateboarden, Inline, BMX en Step, eigenlijk alles op wieltjes. We willen gaande weg het skatepleintje ontwikkelen met de jeugd en laten groeien door met hen te ontwerpen en te bouwen. We willen daar de lessen faciliteren, de plek onderhouden en jongeren in contact brengen met de sport en met elkaar.