8 juli 2020
Midzomer Mokum Sportweken gestart

Op woensdag 8 juli is de reeks sportactiviteiten gestart die in Amsterdam worden georganiseerd voor de jeugd, dit in het kader van de Midzomer Mokum Sportweken. In de periode 8 juli t/m 16 augustus wordt een variëteit aan sporten aangeboden. Ook in Zuidoost zijn de activiteiten gestart, zowel in het Bijlmer Sportpark als op het Cruijff Court Holendrecht. Op het Bijlmer Sportpark zijn deze eerste woensdag bijna alle vormen van Voetbal aangeboden: Walking Football, G-voetbal, toernooi en techniek door diverse sportaanbieders.

Door het matige weer viel de deelname nog wat tegen. Feit is dat de kinderen net vakantie van school hebben en de afslag naar de activiteiten nog moeten maken, al was het erg gezellig op het Bijlmer Sportpark. Dit geldt ook voor het Cruijff Court Holendrecht, waar het goed geoutilleerde begeleidingsteam van de nieuwe hockeyvereniging Amsterdam Dynamics een clinic 6×6 Urban Hockey gaf voor een enthousiaste groep kinderen.

Volgende week woensdag 15 juli a.s. wordt de Sportweek vervolgd, centraal deze dag het thema “Dans en Turndag”. Alle zes zomerweken kennen hun eigen thema.

In onderstaand overzicht het programma voor de Zomerweken. Goed om te melden dat de deelname gratis is, en dan aanmelden niet verplicht is. Er zijn bij elke activiteit goede begeleiders aanwezig, en er wordt gesport conform de richtlijnen van het RIVM. De zomerkaart: https://www.toekomstentalent.nl/uploads/Midzomer%20Mokum%20Sportweken%20-%20programma%20(1).pdf