5 januari 2021
Nieuw sproeisysteem voor Vereniging Paardrijden Gehandicapten

Start het jaar goed en doneer € 100,- en help direct 150 gehandicapte sporters.

De Vereniging Paardrijden Gehandicapten (VPG) heeft als primair doel ruiters met een beperking te kunnen laten genieten van de paardensport. Wij zijn gehuisvest in de Prins Willem Alexander manege in Amsterdam-Zuidoost. In deze manege hebben wij op dit moment 17 paarden en pony’s, die, samen met zo’n 100 vrijwilligers, het voor ongeveer 150 ruiters, waarvan de helft met een beperking, mogelijk maken om paard te rijden. Onze paarden en pony’s zijn na een selectieprocedure geschikt bevonden voor het specifieke manegewerk dat zij moeten verrichten. Ze moeten goed beleerd zijn, mensgericht, betrouwbaar, braaf, aaibaar, rustig, koel in het hoofd en vooral ook sterk. Uit welzijnsoogpunt hebben wij onze bak voorzien van een van de beste bakbodems die bestaat, een zgn. ‘Agterberg-bodem’. Het op juiste wijze besproeien van de rijbaan is essentieel. Door de bodem regelmatig te besproeien heeft deze een langere levensduur en vormt een betere rijbodem. De besproeiingsinstallatie die wij op de PWA-manege bezitten hangt er inmiddels al sinds 1987. We hebben zelf altijd het nodige onderhoud en reparaties eraan laten verrichten, maar de installatie is nu echt dringend aan vervanging toe.

Wat doe je als tegenprestatie

Gulle donateurs worden bedankt via social media (uiteraard met toestemming) – Bedrijven die ons supporten vanaf € 100,- of meer verdienen een plekje op ons sponsorbord in de kantine, alle leden zien hoe maatschappelijk betrokken zij zijn. – Paarden liefhebbers die ons supporten vanaf 50,- krijgen een privé foto shoot met hun lievelingspaard – De VPG paarden houden belangstellenden van deze actie wekelijks op de hoogte via social media.

Lees meer op: https://www.unieksporten.nl/crowdfunding/56/nieuw-projecthttps://www.unieksporten.nl/crowdfunding/56/nieuw-project