1 november 2020
Onderzoek naar jeugdtrainers (16-24 jaar) Amsterdam

De Gemeente Amsterdam heeft als doel om alle 15.000 trainers en coaches in Amsterdam te onderwijzen op pedagogisch vlak en ze hier (nog) sterker op maken. Hiervoor introduceert de gemeente een online trainingsplatform voor de Amsterdamse jeugdtrainers (De Assistent). Binnen dit platform wordt een onderzoek opgestart om inzicht te krijgen in de behoeftes, achtergronden en trainingsstijl van jeugdtrainers tussen de 16 en 24 jaar. Een student-stagiair verzorgt dit onderzoek.

Uit het onderzoek zou naar voren moeten komen hoe jeugdtrainers het trainerschap ervaren en hoe zij zichzelf zien als trainer of coach. Uit diverse andere onderzoeken blijkt dat trainers/coaches veel invloed hebben op de sfeer en de kwaliteit binnen verenigingen. Zo vergroot een goede trainer het plezier, zelfvertrouwen en de sportieve vaardigheden van jeugdspelers. De Gemeente Amsterdam wil beter inzicht krijgen op de vaardigheden en behoeftes van jeugdtrainers binnen Amsterdam.

Er is een enquĂȘte opgesteld met de vragen van het onderzoek: https://surveys.enalyzer.com?pid=m7q5cep2

Vriendelijk verzoek aan de jeugdtrainers is om mee te doen, en ook verder te verspreiden uiteraard. Resultaten worden geheel anoniem verwerkt en het onderzoek duurt maar 8 minuten.