6 december 2020
opleiding ASM in Amsterdam Zuidoost

Afgelopen periode hebben actieve trainers uit Amsterdam Zuidoost de opleiding Athletic Skill Model gevolgd. Deze bijeenkomsten werden gegeven door de Founder van ASM René Wormhoudt, fysiotherapeut en 25 jaar herstel en conditietrainer bij AFC Ajax. Tegenwoordig zit René bij het Nederlands Elftal (KNVB) en Prof.dr. Geert Salvelsbergh, hoogleraar VU Amsterdam, Lector perceptueel motorische talentontwikkeling bij de HVA en uiteraard Jorick Hendriksen afgestudeerd ALO en als docent brengt hij veel kennis en kunde mee vanuit de praktijk. 

De 16 deelnemers uit Zuidoost hebben een nieuwe manier van bewegen geleerd waarbij het ASM principe uit gaat van veelzijdig bewegen, het beoefenen van meerdere sporten, waarbij de kwaliteit van bewegen ontzettend belangrijk is.

Naast dat de cursisten ontzettend veel geleerd hebben, gaan ze de komende periode aan de slag in het werkveld van Amsterdam Zuidoost bij diverse sportaanbieders om de ASM methodiek verder toe te passen in de praktijk. Uiteindelijk is de wens om een ASM veld(en) te creëren in Amsterdam Zuidoost. Met deze groep hebben we specialisten in huis die er voor kunnen zorgen dat de velden optimaal worden benut.

Eind maart is de opleiding volledig afgerond en volgt de officiële diploma-uitreiking. In de tussentijd zijn de deelnemers geslaagd voor het theorie gedeelte! Van harte gefeliciteerd en succes komende periode in het werkveld.