1 oktober 2021
Sport Talentenfonds Zuidoost laat Laura Monaten geschiedenis schrijven

Laura Monaten is de 1e Nederlandse vrouw die heeft deelgenomen aan het wereldkampioenschap Street Workout Strength in Rusland. Laura heeft kunnen strijden bij het wereldkampioenschap door een bijdrage van het Sport Talentenfonds van stadsdeel Zuidoost.

Op 4 en 5 september 2021 vond het wereldkampioenschap Street Workout plaats in Moskou, Rusland. De atleten streden in drie verschillende categorieën: Freestyle, Power and Strength. Laura Monathen vertegenwoordigde Nederland als eerste vrouw in de categorie kracht/Strength.

Het Sport Talentenfonds Zuidoost volgt Laura al langer. Zij is de eerste vrouwelijke deelnemer tussen mannen aan Nederlandse Calisthenics wedstrijden. Daarnaast heeft zij ook meegedaan aan diverse wedstrijden in het buitenland. Zij was één van de eerste vrouwen die deelnam aan de mud masters rope climb open World Cup. In 2019 heeft het Talentenfonds Laura ook gesteund voor een WK in Rusland. Helaas is dat toen niet doorgegaan.

Dit keer kon Laura wederom op een bijdrage van het fonds rekenen en zij heeft als eerste vrouwelijke Nederlandse deelnemer meegedaan aan de WSWCF World Championship categorie Strength. Van de zes deelnemende vrouwen was zij helaas niet doorgegaan naar de finale ronde, maar wij zijn niet minder trots op haar. Zij moest pittige workouts doen in het koude Luzhniki Stadion. Andere landen die meededen bij de vrouwen waren Rusland, Latvia, India en Noorwegen. In Zuidoost zijn er inmiddels diverse locaties waar Calisthenics beoefend kan worden. Laura heeft er zelf voor gezorgd dat er in haar buurt Venserpolder ‘Bijlmer Barz’ werden gerealiseerd. Dit jaar wordt ‘Bijlmer Barz’ in Amsterdam Zuidoost uitgebreid met meer Calisthenics toestellen. Dit soort sportparkjes zijn echt een plek van verbinding en ze zorgen er voor dat jong en oud gratis kan sporten in de buitenlucht.

Zie hier enkele foto’s van Laura Monaten in actie.