5 mei 2020
Sport Talentenfonds Zuidoost steunt jonge talenten uit het stadsdeel

Het Sport Talentenfonds Zuidoost, opgericht om jonge talentvolle sporters uit Amsterdam Zuidoost te steunen op hun pad naar een NOC#NSF status, heeft dit jaar al vier jonge talentvolle sporters van een financiële bijdrage mogen voorzien. Naast de financiële ondersteuning zijn er faciliteiten van partners beschikbaar die hun expertise en faciliteiten aanbieden voor de sporters. De ondersteuning is bedoeld om een extra impuls te geven aan de verdere ontwikkeling van het sporttalent.

Het Sport Talentenfonds Zuidoost doet jaarlijks maximaal 10 financiële uitkeringen, waarmee sporters dan een training of een belangrijk toernooi (in het buitenland) kunnen volgen. Ondanks de coronacrisis zijn er dit jaar dus al vier sporters uit Zuidoost van een financiële injectie voorzien, waarmee zij verder hun ontwikkelingen kunnen werken.

Het Sport Talentenfonds Zuidoost wordt gesteund door partners, die o.a. hun faciliteiten aanbieden. De talenten die in 2020 een bijdrage hebben gehad:

  • Janson Wong                   (Judo)
  • Wendy Ruijfrok               (Freerunnen)
  • Jason Wong                      (Judo)
  • Richard Agyekum           (American Football)

Voor de condities en nadere toelichting op het Sport Talentenfonds Zuidoost en de betrokken partners zie: www.sporttalentenfondszuidoost.nl