3 december 2020
Studenten geven sportkleding aan kinderen uit Zuidoost

Wie wil dat nou niet, gratis mooie merksportkleding? Kinderen in Zuidoost die het minder breed hebben worden woensdag 9 december getrakteerd op mooie sportkleding en sportattributen door studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Dat doen zij in samenwerking met Stichting Carabic. Kinderen, waarvan de ouders het minder breed hebben, worden hierdoor in de gelegenheid gesteld om ook lekker te kunnen sporten.

Uit onderzoek blijkt dat niet kunnen sporten een enorm nadeel blijkt voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom zijn de studenten van de HvA het initiatief begonnen om sportkleding in te zamelen. In Amsterdam leeft ruim 15 procent van de kinderen in Armoede, waardoor het initiatief veel kinderen kan helpen. Samen met sponsors als Forelle, Decathlon en VVV Venlo zijn er honderden kledingstukken en sportattributen opgehaald. Ook zijn er veel donaties gedaan uit Roermond, Haarlem en Landsmeer.  ZuidoostPartners doet ook een gulle duit in het zakje met 25 functionele ZO! sportief shirts en een aantal sets met hele fraaie sportkaarten uit Zuidoost. Een mooie bijdrage voor de organisatie en uiteindelijk de kinderen.

De kinderen kunnen de kleding en spullen uiteindelijk uitkiezen op de feestelijke dag die georganiseerd wordt op het terrein van Stichting Carabic.  

bron: www.zuidoost.nl