21 oktober 2020
Talentdag 2020 Stadsdeel Zuidoost (12-11)

Ben jij de nieuwe Worthy, Wendy of Denilho? Laat je testen op en doe mee aan de Talentdag stadsdeel Zuidoost 2020. Na het grote succes van de Talentendag op 27 september 2018, organiseert stadsdeel Zuidoost op donderdag 12 november wederom een testdag om op zoek te gaan naar de (verborgen) talenten van stadsdeel Zuidoost. Jongens en/of meisjes die (nog) niet op een sport zitten, maar wel meer dan gemiddeld getalenteerd zijn, kunnen zich via hun gymleraar inschrijven voor de Talentdag 2020 van het stadsdeel Zuidoost. Bericht voor de gymleraren: denk goed na wie je uitnodigt, want er zijn maar een beperkt aan plaatsen beschikbaar. 

Jongens en meisjes van 12 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan deze Talentdag 2020 stadsdeel Zuidoost, ze kunnen deelnemen aan de volgende categorie├źn:

  • Profiel: Lang en Sterk

Voor sommige sporten is lengte en/of kracht van groot belang. Je kunt hierbij denken aan sporten zoals Basketbal; een lange basketballer heeft een groot voordeel ten opzichte van een kleinere basketballer. 

  • Profiel: Snel en Explosief

Ben jij juist in staat om heel snel (explosief) te accelereren, dan zou je bijvoorbeeld een goede sprinter kunnen zijn binnen atletiek of zaalvoetbal.

Zien jullie op school de potentieel nieuwe Worthy de Jong (professioneel basketballer bij ZZ Leiden), Wendy Ruijfrok (WK Freerunning) of Denilho Cleonise (voetballer bij Genua CFC), schrijf de jongeren dan zo snel mogelijk in.

Jongeren kunnen nu ingeschreven worden via deze link:

https://forms.gle/bqey3qdf6rVD4PLD6

Donderdag 12 november: Talentdag 20 stadsdeel Zuidoost:

Donderdag 12 november

Sporthal Gaasperdam, Ravenswaaipad 5, 1106 AW Amsterdam 

09:00 tot 11:00 uur: Profiel Lang en Sterk (24 deelnemers)

11:30 tot 13:30 uur: Profiel Snel en Explosief (24 deelnemers) 

14:00 tot 16:00 uur: Profiel Snel en Explosief (24 deelnemers)

Na deze testdag zullen de testresultaten bekeken worden door onder andere de hoofdtrainers van de verenigen AV Feniks, Amsterdam Warrior, F.C. Lesley Boys en asv LEBO. Op zaterdag 5 december is er een vervolgdag in de Bijlmer Sportcentrum voor de geselecteerden en worden ze verder getest op hun vaardigheden in basketbal, voetbal, atletiek en American Football.

Bij al deze verenigen is er een vervolgtraject om de jongeren te laten excelleren.