20 februari 2021
Topsporthal en sportdak voor Zuidoost

De gemeente Ouder-Amstel meldt de komst van een Topsporthal op de plek van sportpark Strandvliet. In totaal zullen zelfs twee sporthallen  worden gebouwd en een sportdak, met daarop o.a. drie sportvelden en een clubaccommodatie. Dit alles te realiseren binnen het ‘SMH’ (Smart Mobility Hub). Het huidige sportpark Strandvliet (1974), wordt de komende jaren omgetoverd tot een multifunctioneel centrum. Zo komt er een parkeergarage voor 2.400 auto’s en dus twee sporthallen en drie sportvelden. 

Op Strandvliet acteren nu de sportverenigingen LTC Strandvliet (tennis) en FC Amsterdam (voetbal). Met de tennisvereniging wordt gesproken over een verplaatsing naar een terrein naast de A9. Gesprekken zijn in een gevorderd stadium. Voor de voetballers wordt momenteel het slibdepot nabij de tuinhuisjes als tijdelijk sportterrein ingericht (de grondlaag is reeds gelegd). Doel is dat het voetbal in 2022-2023 terugkeert naar het vernieuwde sportpark Strandvliet. Het slibdepot zal dan ongetwijfeld betrokken worden bij de verdere realisatie van De Nieuwe Kern.

De Topsporthal is toch wel verrassend. Vraag is even wie de nieuwe bewoners van de hal gaan worden. Laatste speler van enig niveau in de zaal in Zuidoost was de korfbalclub AW.DTV. De korfbalbond speelde de afgelopen jaren haar finales in de Ziggo Dome, dat zal zo blijven.

Maar Amsterdam zet in op veel sport, vooral Urban Sports, we wachten het af wie er klaargestoomd gaan worden voor de topsport. Talenten voldoende in Zuidoost. Aanvullend in de sportaccommodatieplannen de continuiteit van het golfterrein van de Amsterdam OldCourse (AOC), tenminste zo oogt het nu.

Topsport en Zuidoost. Een passende combinatie.