17 januari 2022
Update Coronamaatregelen en sport
 De Nieuwe Coronamaatregelen en sport n.a.v. de persconferentie op vrijdag 14 januari.

Beste sportliefhebber, zaterdag 15 januari om 05.00 uur versoepelden een aantal Coronamaatregelen. Hieronder leest u wat er allemaal nu van toepassing is.

Sportbeoefening binnen en buiten toegestaan
Sportbeoefening binnen en buiten is toegestaan voor alle leeftijden. Ook mag er weer na 20.00 uur gesport worden. Voor betreding van binnenruimtes is een Coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht voor mensen van 18 jaar en ouder.
Nog geen publiek en horeca, maar wel binnen en buiten sporten zonder beperkingen. Sporten in groepsverband is ook toegestaan.
Competities/wedstrijden zijn nog niet toegestaan (Topsport uitgezonderd). Onderlinge wedstrijden mogen wel.
In binnensportlocaties zijn mondkapjes verplicht voor personen van 18 jaar en ouder als je niet aan het sporten bent
Een Coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar op binnensportlocaties en voor buitensporters die gebruik maken van binnenfaciliteiten zoals kleedkamers en toiletten.

Er is geen publiek toegestaan bij trainingen en wedstrijden.
Kantines en terrassen zijn gesloten, afhalen mag wel.


Kleedkamers en douches zijn open.
Personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen op een binnensportlocatie. Dit geldt voor betaalde personen en vrijwilligers. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.
Houd je aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan: houd 1.5 meter afstand, schud geen handen en nies of hoest in je elleboog. Bij klachten blijf thuis en laat je testen, ook als je gevaccineerd bent.
Sporthallen nog tot en met zondag 16 januari gesloten
Vanaf maandag 17 januari zijn onze sporthallen (en de gymzalen en andere inpandige sportzalen in de sporthallen) weer open. Alle andere gymzalen zijn wel vanaf zaterdag open.

Corona en Sport
Voor actuele informatie en antwoorden op veelgestelde vragen kunt u kijken op www.amsterdam.nl/sport/corona-en-sport. Deze website werken wij de komende dagen bij. Hier wordt zoveel mogelijk informatie verzameld. Waar nodig wordt verwezen naar organisaties of websites waar het juiste antwoord te vinden is.

Op de volgende websites vindt u aanvullende informatie over de Coronacrisis:
www.nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19
www.amsterdam.nl/coronavirus
Andere vragen?
Heeft u of uw organisatie te maken met een acuut probleem of vindt u het antwoord op uw vraag niet op de genoemde websites, neem dan contact op via sport@amsterdam.nl. U ontvangt dan zo snel als mogelijk een antwoord op uw vraag.

Uiteraard kunt u contact opnemen met het Sportloket, stuur ons een email via sportloket@zuidoostbeweegt.nl