29 november 2020
Verslag Schoolsportdag Zuidoost groep 4 (judo en dans)

Vanuit het bewegingsonderwijs (BOZO) is het de wens om jaarlijks structureel een schoolsportdag te laten plaatsvinden voor judo en dans. Op donderdag 29 oktober heeft de eerste editie plaatsgevonden in het Bijlmersportcentrum voor alle groepen 4 vanuit het primair onderwijs Zuidoost.

Hiervoor hadden zich 10 scholen opgegeven. Helaas vanwege de huidige situatie met corona hebben er 3 scholen zich afgemeld, waardoor 7 scholen uit eindelijk meededen met in totaal 12 groepen 4.

Op donderdag 29 oktober kwamen in totaal ongeveer 300 leerlingen bij het Bijlmersportcentrum langs om diverse sportonderdelen te beoefenen.
De lokale sportaanbieders Pleizier, Turnz, Glo Live Entertainment, Stichting KOKA en Stichting ieder kind een eigen boek boden hun aanbod aan middels een korte training. De leerlingen kwamen binnen 2 uur tijd langs alle onderdelen om de diverse onderdelen te beoefenen waarbij ze in aanraking werden gebracht met het sportaanbod. Dit met als doel om kennis te laten maken met de sport en te enthousiasmeren voor desbetreffende sport. Ook heeft het als doel de leerlingen bekend maken met de locatie Bijlmersportcentrum. Doordat sommige scholen niet op loopafstand van het Bijlmersportcentrum liggen, is hier zelfs een bus voor geregeld zodat ze alsnog mee konden doen met de sportdag. Dit is super dat dit gerealiseerd kon worden.

De dag was ingedeeld in 3 draaicarrousels waarbij alle scholen ingedeeld zijn door de organisatie vanuit buurtsportcoaches Teamsportservice Amsterdam. In samenwerking met alle betrokken partijen is er een mooie dag verzorgd voor de leerlingen van groep 4. Ieder kind kreeg een eigen boek met haar of zijn naam bedrukt. Aan het eind van de draaicarrousel kregen de leerlingen bij het verlaten van de sporthal 3 stuks fruit uitgereikt en een gadget(stuiterbal mee).

Alle leerlingen krijgen nog een certificaat uitgereikt van bewijs van deelname. Op het certificaat wordt op de achterzijde informatie bedrukt van alle deelnemende sportaanbieders.

Deelnemende scholen:
– Het Gein
– Crescendo
– As Soeffah
– Samenspel
– De Rozemarn
– Wereldwijs
– Bijlmerdrie