17 januari 2022
Women Skate the World genomineerd voor Appeltjes van Oranje, stem nu

Women Skate the World organiseert in Stadsdeel Zuidoost activiteiten rondom skateboarden en skateboardcultuur voor lhbtqi’ers en vrouwen en is nu genomineerd voor een Appeltje van Oranje.

Bij Women Skate the World (WSTW) draait het niet om de beste tricks, maar om jezelf kunnen zijn en plezier hebben. Zo ontstaat een community van jongeren tussen 12 en 30 jaar die zich veilig, geaccepteerd en verbonden voelen.

Motivatie
Deelnemers kunnen eigen projecten opstarten, meehelpen als vrijwilliger of gewoon langskomen om te skaten. “Vaak horen we dat mensen uit een lastige, kwetsbare positie komen. Bij ons vinden ze aansluiting met gelijken, motivatie om nieuwe dingen te ondernemen en een veilige omgeving om verder te ontwikkelen.” Ook organiseert WSTW Skate & Create: skateboarden in combinatie met educatieve en creatieve lessen, voor kinderen van 8-16 jaar oud. Skateboarden staat centraal bij alles wat ze doen. Het is een leuke en uitdagende sport en biedt een gezellige omgeving. Bij WSTW is het een middel om te werken naar gelijkwaardigheid in het skatepark en daarbuiten.

Klopt jouw hart sneller door dit initiatief? Stem dan snel op Women Skate the World en help ze naar de finale en laat ze kans maken op de hoofdprijs van € 25.000,-!

Klik hier om te stemmen