17 september 2021
Zuidoost Beweegt met Sportcontrainers bij WNL vandaag!

Stadsdeel Zuidoost stimuleert reeds jaren al het gebruik van de sportcontrainers in de wijken. Dit is ook de landelijke pers niet ontgaan. Toen zij voor een item over de Nationale Sportweek, bij ons de Amsterdamse Sportweek, een motiverende reportage wilden zochten ze op het internet naar content. Toen kwamen ze uit bij het Sportloket Zuidoost.

Na wat schuiven en heen en weer bellen stonden de sportmakelaars van Zuidoost (Revilinho Graanoogst en Robert Kathusing) in het Nelson Mandela Park, bij de sportcontrainers, een item op te nemen. Deze ochtend was de uitzending, met Nelli Cooman als hoofdgast voor dit onderwerp. Een mooie promotie dus en hopelijk een stimulans voor iedereen om ze nog meer te gaan gebruiken!

De 5 Sportcontrainers staan verspreid over Zuidoost. Op dit moment staat er 1 in Venserpolder (Dollingadreef), 1 in Holendrecht (Meijehof), 1 in Gein (achter basisschool de Ster) en 2 in het Nelson Mandela Park bij de ‘urban sport zone’.

Tijdens het item werd ook aandacht besteed aan het opleiden van bewoners om de sportcontrainers, als sportbegeleider, te kunnen gebruiken. Mocht je interesse hebben voor het volgen van zo’n cursus kan je door middel van een email naar ons te sturen je aanmelden. Zodra er weer een cursus start zullen we je dan een bericht sturen. Je kunt mailen naar: sportloket@zuidoostbeweegt.nl

Het item kan je binnenkort terugkijken op:

https://wnl.tv/programmas/goedemorgen-nederland/