14 november 2020
Zuidoost sport op zaterdagmiddag

Terwijl naar alle waarschijnlijk komende donderdag weer een aantal ontmoetingsplekken open gaan, OBA Zuidoost, Bijlmerpark Theater, Pathé ArenA en Bijlmer zwembad, blijft het toch een bijzondere ervaring tijdens een rondje door Zuidoost. Terwijl normaal gesproken op zaterdagmiddag volop competitie wordt gespeeld in de diverse sporten, is het nu beperkt tot onderlinge partijtjes, dit voor een ieder onder de 18 jaar. Blijft natuurlijk een gemis, geen duels buiten het sportpark, geen kantine-inkomsten, maar ook weer geen zorgen om vervoer naar een uitwedstrijd.

Bij het Bijlmer Sportcentrum zien we jeugd druk met basketbal. Het zwembad is gesloten. Doorlopen naar het Nelson Mandelapark zien we een enkele jongeling bij de baskets. Gelukkig is het weer druk op de velden van Zuidoost United, de velden 1 en 3 zijn bezet voor een onderling partijtje. Op het hockeyveld van de Amsterdam Dynamics deze middag een voetbalschool. Het Bijlmer Sportpark wordt goed gebruikt in het jaar dat het tien jaar bestaat (wat gaat de tijd snel).

Door naar Driemond, straks onderdeel van Weesp, maar ook hier volop beweging van de jeugd. De ijsbaan is logischer wijze dicht, benieuwd of die open gaan bij een derde golf en een gekoppelde lockdown. Op de velden naast de MatchZo, de leden van Geinburgia actief, allen netjes in een blauw trainingstenue. Het 75-jarig jubileum is niet gevierd, maar gelukkig is er nog steeds beweging, al liggen de tennisbanen er rustig bij. Gelukkig zijn de paardenliefhebbers nog in galop op de nabij gelegen manege in Driemond. Het dorp onder Zuidoost waar volop de Amsterdamse vlag wappert.