24 juli 2022
USWA Calisthenics City Battle in Zuidoost

Op zondag 28 augustus 2022 vindt de Calisthenics City Battle plaats in Amsterdam. Calisthenics is enorm populair onder jongeren en is een van de snelst groeiende sport in Nederland. Bewegen, ontmoeten, sport en spel wordt met Calisthenics parken weer terug in de buurt gebracht. Deze competitie is anders als dat we gewend zijn van alle andere wedstrijden en is onderdeel van de Urban Sports Week Amsterdam, Hoekenrode, Bijlmer Arena. De organisatie wil wat nieuws inbrengen en meer mogelijkheden creëren in de calisthenics scene. De battles worden georganiseerd in een nieuw wedstrijd format. Er kunnen 16 atleten in totaal deelnemen. Deze competitie is 2 tegen 2! Dat betekent dat 2 teams van 2 atleten (afkomstig vanuit dezelfde gemeente) het tegen elkaar opnemen. 8 teams in totaal die 8 steden vertegenwoordigen. Tijdens deze dag zullen er enkel Freestyle calisthenics wedstrijden plaatsvinden. Met dit evenement wordt de calisthenics community bij elkaar gebracht en de sporters uitgedaagd op kracht, souplesse, creativiteit en uithoudingsvermogen. Ook is het mogelijk om kennis te maken met de sport en nieuwe trucs te leren. Bezoekers: gratis entree.

Laura Monathen en Emiel Gobel bundelden hun krachten om dit evenement te organiseren. Deze topsporters hebben Nederland vertegenwoordigd op meerdere wedstrijden o.a. WK’s. Hierbij kregen zij diverse oefeningen met het eigen lichaamsgewicht te verduren. Denk hierbij aan muscle ups, pull ups, dips en push ups. Degene met de meeste aantallen in correcte vorm of de snelste tijd wint. Sinds 2011 traint Emiel Gobel streetworkout en hij heeft ook wedstrijden gejureerd. Laura Monathen is een van de weinige vrouwen die strength wedstrijden op haar naam heeft staan. In Nederland doet zij mee tussen de mannen. 

De urban sport wordt vooral in de openbare ruimte en de sportclubs uitgevoerd. Er zijn meer dan 200 Calisthenics parken en enkele indoor gym locaties in Nederland. Zowel Emiel als Laura hebben in hun woonplaatsen een sportpark gerealiseerd voor de buurt zodat jong en oud gratis kan sporten in de buitenlucht. Afgelopen jaar is ‘Bijlmer Barz’ in Amsterdam Zuidoost uitgebreid met meer Calisthenics toestellen.

Over Urban Sports Week Amsterdam: 

Het laatste weekend van de zomervakantie, van 26 tot en met 28 augustus 2022 is Amsterdam het decor van de vijfde editie van de Urban Sports Week Amsterdam (USWA). Tijdens USWA komen urban sports, lifestyle en cultuur samen. De Urban Sports Week Amsterdam is een initiatief van de gemeente Amsterdam, Topsport Amsterdam, TIG Sports en urban-sports communities in de stad. Het Calisthenics event is gesponsord door: Street Workout Nederland

Zondag 28 augustus 2022, tijd: 12:00 – 18:00

Locatie Hoekenrode, Amsterdam

Categorie 14 +

USWA Calisthenics City Battle

Op zondag 28 augustus is de USWA Calisthenics City Battle op het Hoekenrodeplein, vlakbij station Bijlmer Arena. Tijdens deze competitie nemen 16 freestyle atleten het tegen elkaar op in de strijd om hun stad te vertegenwoordigen. Iedereen kan deelnemen, via een selectie door de organisatie zijn de 8 beste teams gekwalificeerd. Deze competitie is 2 tegen 2! Dat betekent dat 2 teams van 2 atleten (afkomstig vanuit dezelfde gemeente) het tegen elkaar opnemen. 12.00 uur BarJam / Warming up, 14.00 uur Calisthenics City Battle 15.30 uur Prijsuitreiking.
Aanmelden kan via: info@lauramonathen.nl Stuur ons een e-mail met: Namen deelnemers, leeftijden, E-mails & telefoonnummers, maat t-shirt + 30 seconden onbewerkte video.

#USWA2022 #urbansportsweekamsterdam #USWA #BijlmerBarz #Calisthenics #Streetworkout

DCIM\100MEDIA\DJI_0771.JPG