19 april 2023
75-jarig Jubileum ASSV: Showdown toernooi

Naast de ‘rook’ van de Venserpolder, ter hoogte van Strandvliet, gelegen in een delta van spoor- en metrolijnen, ligt het prachtige clubgebouw van de Amsterdamse Spoorweg Sport Vereniging (ASSV). Een club voor van oudsher spoorwegmedewerkers. De vereniging zetelt hier sinds 2006, maar is alweer 75 jaar geleden opgericht (1948). Alle reden om een jubileum te vieren. .

ASSV kent tien afdelingen waarin door negen afdelingen sporten worden aangeboden: biljarten, darten, handboogschieten, klaverjassen, line dance, schietsport, showdown, sjoelen en tafeltennis. Alle afdelingen organiseren gedurende het jubileumjaar (2023) een feestelijke activiteit. Zo was er afgelopen weekend vanuit de afdeling Showdown een groot toernooi georganiseerd, waarbij verenigingen uit het hele land (en zelfs België) waren uitgenodigd om aan dit tweedaagse evenement mee te doen. De afdeling Showdown van ASSV bestaat bijna 25 jaar en heeft 55 leden (leeftijd 18-80 jaar), allen afkomstig uit de regio. Showdown is een sport die wordt beoefend door visueel gehandicapten en wordt ‘blind’ gespeeld, de spelers dragen een blinddoek. Het spel laat zich het beste vergelijken met tafeltennis. Twee spelers aan een tafel, en dan bij elkaar proberen in een net te scoren met een balletje. Het geluid van de bal is bepalend voor de spelers.

Na een korte demo van ervaren spelers (zie foto) werd het Showdown toernooi als jubileum activiteit gestart.

Voor de vereniging ASSV volgen de komende maanden nog een aantal jubileumactiviteiten. Belangstellenden zijn zeker welkom (zie website voor het schema). Overigens is het gebouw van ASSV in de avonden beschikbaar voor clubs die nog ruimte zoeken.