2 april 2023
Amsterdams Kampioenschap, op zoek naar de BAZEN van Amsterdam

Vrijdag 14 april 2023 sluiten we het Topscore sportjaar af en gaan we op zoek naar beste teams en sporters van Amsterdam. Welke school wint de meeste sporten en mag zich een jaar lang BAAS van Amsterdam noemen.

Op verschillende locaties in stadsdeel Zuidoost strijden de leerlingen in Badminton, Basketbal, Voetbal, Freerunning, Dansen, Flag Football, en Kickboksen om de beste van Amsterdam te worden. De BAAS.

Het Amsterdams Kampioenschap wordt georganiseerd door Mijnsport in opdracht van de gemeente Amsterdam. De ondersteunende en uitvoerende partijen zijn 3×3 Unites, 2be Entertainment, Impact Flag Football, Team Sportservice Amsterdam, Glo Entertainment Live, JUMP freerun, Sportcentrum Pleizier, Zuidoost United. Tussen 10:00 en 15:00 uur wordt er door de leerlingen gesport en de grote afsluiting is van 15:30 tot 16:30 uur in het Bijlmer Parktheater.

Elk jaar wordt in Amsterdam op alle VO scholen Topscore georganiseerd. Topscore is HET naschoolse Sportprogramma van de gemeente Amsterdam. Jongeren krijgen op school van de herfstvakantie tot de meivakantie trainingen in diverse sporten. Onderling spelen ze wedstrijden en doen ze mee aan een stadsdeel toernooi. Bij het Amsterdams Kampioenschap strijden alle leerlingen tegen elkaar om uit te maken wie de beste van Amsterdam zijn. De school met de meeste kampioenen mogen zich de BAAS van Amsterdam noemen. 

Dans en grote prijsuitreiking in het Bijlmer Parktheater
Badminton in Sporthal Gaasperdam
3×3 Basketbal op de RKF Playground Reigersbos (naast het Ir. Lely Lyceum)
American Football/Flag Football grasveld atletiekbaan Bijlmer Sportpark
Voetbal jongens en voetbal meiden, voetbalvelden Bijlmer Sportpark
Kickboksen in Sportcentrum Pleizier
Freerunning bij JUMP freerun

www.amsterdamskampioenschap.nl voor meer informatie