11 juli 2022
Amsterdamse Sportweek: €500 voor sportclubs – schrijf je nu in!

Beste sportbestuurder, eigenaar of ZZP’er,

Komende september (16 t/m 25 september) staat opnieuw de Amsterdamse Sportweek op het programma. In het verlengde van de Nationale Sportweek, organiseren vele sportaanbieders in de stad open trainingen. Dat wordt één groot sportfeest!

Als gemeente vinden wij het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Iedere Amsterdamse club kan daarom een aanvraag indienen voor €500 stimuleringsbudget. Hiermee kan een club een gratis activiteit organiseren voor een nieuwe doelgroep, om zo nieuwe leden te werven. De focus doelgroepen zijn meiden tussen 12 en 18 jaar, mensen met een beperking/handicap of senioren (55+). Uiteraard kunnen onze clubondersteuners jullie adviseren bij de organisatie van deze activiteit.

Wat moet ik doen?

Is dit iets voor jouw club? Klik dan hier voor het inschrijfformulier. Hier vind je ook meer informatie over de werkwijze en de voorwaarden. Na inschrijving nemen wij snel contact met je op om één en ander door te spreken. Voor meer informatie over de Amsterdamse Sportweek, kijk dan op www.amsterdam.nl/sportweek.

Wat moet ik nog meer weten?

  • Je staat er niet alleen voor. Amsterdam heeft veel mogelijkheden om clubs te helpen, op allerlei vlakken. Laat ons dus vooral weten waar je behoefte aan hebt.
  • Op de site plaatsen we richting de Amsterdamse Sportweek handige tips rond clubpromotie, opzetten van nieuw aanbod en werven van vrijwilligers.
  • Het gaat niet alleen om verenigingen. Het stimuleringsbudget is ook beschikbaar voor commerciële aanbieders, ZZP’ers of stichtingen.
  • We hebben wat spelregels opgesteld. Lees die vooral even van tevoren. Klik hier.
  • Wees er snel bij: het aantal clubs dat we kunnen ondersteunen met een financiële bijdrage is beperkt. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Vragen?

Heb je nog vragen? Laat het ons weten via sportweek@amsterdam.nl.

Met vriendelijke groet,

Team Amsterdamse Sportweek

_____

Open je club

Amsterdamse Sportweek 2022

Ga voor meer informatie naar amsterdam.nl/sportweek