24 september 2022
Brasapark geopend tijdens Amsterdamse Sportweek

De Amsterdamse Sportweek kende een hele reeks sportieve activiteiten in Zuidoost. Bij bijna alle sportaanbieders was er wel een gelegenheid om kennis te maken met de sport en daarnaast waren her en der verdeeld over het stadsdeel een aantal bijzondere activiteiten.

Zo werd tijdens het eerste weekend van de Amsterdamse Sportweek het Brasapark officieel sportief geopend. Het Brasapark is het groene dek van de Gaasperdammertunnel, waar een aantal sportieve zaken worden gepland. De naam van het Brasapark komt van de veel te vroeg overleden politicus Roy Ristie, die in vele opzichten verbonden was met Zuidoost.

Met een aantal sporters van diverse sportaanbieders uit Zuidoost (All Vidya Yoga, B-Strong Together en Conditietrainen Gaasperdam) werd het groene gras ingewijd (zie foto’s). Namens het Stadsdeelbestuur was mevrouw Tanja Jadnanansing aanwezig.

De Amsterdamse Sportweek werd door een grote groep uit Zuidoost afgesloten in Biddinghuizen met een heuse Mud Run Race. De groep had hiervoor stevig geoefend bij de diverse Contrainers in Zuidoost, met de nodige Bootcamp lessen, dit o.l.v. hiervoor opgeleide trainer.

Al met al op diverse fronten, zeker ook in Zuidoost, weer vele sporters aan de slag. De sportaanbieders heten ze welkom, en in de regel is voor verlate kennismakers altijd wel een moment om even langs te komen bij een sportaanbieder uit Zuidoost.