8 november 2022
Dia de la Niña groot succes

Op 20 oktober organiseerden meiden uit Amsterdam Zuidoost onder begeleiding van Team Sportservice Amsterdam een Meidenevent in het Optisport Bijlmer Sportcentrum. De naam Dia de la Niña hadden ze zelf bedacht evenals een deel van de invulling. Het was een groot succes.

Er waren tal van aanbieders op het gebied van sport, muziek, kunst en cultuur. De meiden konden onder andere schilderen, kickboksen, dansen, judoën, basketballen, hoelahoop en voetballen. Ook konden ze harenvlechten en kregen ze advies over kledingstijlen en haarverzorging. Er was een praatgroep en er waren gezonde hapjes en drankjes. De meiden waren enthousiast. “Girls only is fantastisch,” was een veelgehoorde kreet evenals “Dit is zo leuk” en “Wanneer weer?” en “Zonder jongens is het beter.”

Op woensdag 16 november is er een kennissessie Meiden, waarin de meiden zelf mee kunnen denken over wat zij belangrijk vinden in Amsterdam Zuidoost. Meiden kunnen zich hiervoor aanmelden. Op dinsdag 27 december, 3de kerstdag, wordt er opnieuw een Meidendag georganiseerd. Voor informatie en aanmelding: ellenjansen.jansen@gmail.com en ejansen@teamsportservice.nl