1 december 2022
Doortrapper Bokaal Zuidoost uitgereikt tijdens Seniorensport in de Wijk

Stadsdeelbestuurder Tanja Jadnanasing was naar de beweeg- en danszaal in het Bijlmer Parktheater gekomen om de Bokaal uit te reiken aan een actief fietsende bewoner uit Zuidoost. De Bokaal voor de Doortrapper Zuidoost. Doortrapper is een landelijk project, bestemd om senioren actief op de fiets te houden. Een project wat weer naadloos aansluit bij het project Seniorensport in de Wijk (Bijlmer), een sportinstuif voor de bewoners van Zuidoost (55+) om kennis te maken met de diverse sportaanbieders en sporten zoals: tafeltennis, badminton, wandelen, gym en conditietraining, dans, golf, yoga, val-training, wandel-voetbal, wandel-basketbal en nu fietsinformatie.

De jury van het Doortrapper project van Zuidoost had Wil Jonkers uitgekozen als winnaar van de Bokaal. Tanja Jadnanansing was naar het Bijlmer Parktheater om de prijs uit te reiken (zie foto: Tanja en Wil). In haar speech ging onze voorzitter in op het belang van fietsen, voor de eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van anderen. In de zaal vol met 55+ senioren gaf Tanja een klein geheimpje prijs, dat ook zij behoort tot de categorie die in aanmerking komt om deel te nemen aan de 55+ sportinstuif. Hiermee verraste ze menig aanwezige. Met de hint om meer te fietsen en te blijven fietsen werd de bokaal overhandigd aan Wil. Wil gaf aan dat ze in twee weken tijd naar Italiƫ was gefietst, om daar ergens in de bergen een familielid op te zoeken, voorwaar een hele prestatie.

Na afloop van de bokaaluitreiking had projectleider Ellen Jansen van het project Senioren in de Wijk, een Energizer bedacht welke spontaan werd uitgevoerd door de deskundige trainers Suraya (wandelclub BeStrong Together) en Sharda (All Vidya Yoga). Op een swingende beat gingen alle aanwezige 55+ers los, waaronder dus onze stadsdeelbestuurder.  Een mooie samenwerking tussen de Doortrapper en de sportaanbieders uit Zuidoost, dit alles voor de seniorenbewoners van Zuidoost.

De instuif voor Senioren is de komende donderdagen 8, 15 en 22 december, tussen 10-12 uur te bezoeken in het Bijlmer Parktheater (dans- en beweegzaal). Deelname of beter kennismaking is gratis. Na de instuif periode staan uiteraard de diverse sportaanbieders uit Zuidoost beschikbaar voor een structureel sportaanbod.

Op de foto Tanja Jadnanasing met Wil Jonkers, de Doortrapper van Zuidoost.
Op verzoek van Tanja een speciale foto met trainster Sharda van All Vidya Yoga.
Naast Tanja en Wil, de deelnemers aan de Sportinstuif in de Bijlmer inclusief de organisatie.