27 februari 2023
Eerste EK Calisthenics ooit in de RAI

Afgelopen weekend 25/26 februari heeft het eerste EK Calisthenics plaatgevonden in de RAI. Calisthenics is een vorm van krachttraining waarbij je alleen gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht, in plaats van halters bijvoorbeeld. Negentien Europese landen stuurden hun top atleten naar Amsterdam. De openingsceremonie werd begeleid door het Caribische brassband Ritmo Entertainment. De sfeer was goed.  

Zuidoost atleet

Laura Monathen uit Venserpolder heeft deel genomen aan de categorie Strength Endurance open weight en de 11e plek bemachtigd van de 18 vrouwelijke deelnemers. Het was een zware race bestaande uit drie rondes van verschillende oefeningen zoals pull ups, chin ups, dips, push ups, squats en lunges met het eigen lichaamsgewicht. 

TCC Games

The Calisthenics Club maakt zich klaar voor het volgende evenement. SportsGen en de gemeente Amsterdam organiseren op vrijdag 19 mei, zaterdag 20 en zondag 21 mei 2023 de zevende editie van de NextGen Games. Het evenement vindt plaats in en voor het Olympisch Stadion en staat in het teken van de topsporters en sporten van de volgende generatie. Het programma bestaat uit een elftal sporten van de toekomst. Kijk voor meer info op https://nextgen.amsterdam/