9 september 2022
Geslaagd American Schoolsporttoernooi en Cultuur Zuidoost

Helaas werd het door de regen op donderdag geen tweedaagse, maar een eendaags sport- en cultuurfestijn voor de kinderen van de basisscholen uit Zuidoost. Het American schoolsporttoernooi. Het was voor 2022 alweer het derde Schoolsporttoernooi, na een budo-toernooi in het eerste kwartaal en het atletiektoernooi in het tweede kwartaal.

Nadat het vorige schoolsporttoernooi (atletiek) een succesvolle combinatie was van sport en cultuur, ook tijdens dit American schoolsporttoernooi weer een mix van sport, dans, muziek en schilderen. Op het veld van Kwakoe (Kwaku) de sport Baseball en op het Basketbalveld was het aanbod van de Warriors met basketbal. Daarnaast was er o.a. percussie en je eigen schilderij maken. Erg geslaagd. De kinderen kwam met een zelf gemaakt gekleurd presentje weer op school en thuis.

Hoofddoel was uiteraard kennismaken voor de schooljeugd. Kennismaken met sport en cultuur snuiven bij de diverse aanbieders uit Zuidoost. Deze sportdag aanwezig Tanja Jadnanansing (bestuurder DB, portefeuillehouder Onderwijs) om de initiatieven vanuit het stadsdeel te ondersteunen. Met haar was Tweede Kamerlid Song├╝l Mutluer (PvdA) die belangstellend was en zich liet informeren door de diverse organisatoren (waaronder de verenigingen, de cultuuraanbieders, Teamsportservice Amsterdam, Stadsdeel en Sportloket Zuidoost en stichting Toekomst en Talent). Mooi voorbeeld was ook een van de begeleiders bij het sporttoernooi, die van jonge deelnemer, trainer is geworden voor weer de jongste jeugd.

Op de foto (bron: Instagram Tanja Jadnanasing) de beide politici en mensen van de organisatie van het Schoolsporttoernooi Zuidoost.

In het vierde kwartaal wordt vervolgd met het vierde Schoolsporttoernooi Zuidoost met mixed-sporten.