17 september 2023
Herfstwandeling Zuidoost: sportief, leerzaam en gezellig

De diverse wandelgroepen uit Zuidoost hebben zich een jaar geleden verenigd om per jaargetijde een gezamenlijke wandeling voor de burgers uit Zuidoost e.o. te doen. Zo was er afgelopen zaterdag weer de Herfstwandeling. Vorig jaar ging de wandeling door het natuurgebied de Hoge Dijk, dit keer was Bijlmer Oost de plek om te wandelen langs de diverse bezienswaardigheden en wetenswaardigheden.

Er is gestart bij Elixer / Mart Radio (Egeldonk). Door de de mensen is verteld over de achtergronden, bijzondere was tevens dat het de laatste dag was. Vanuit Egeldonk is de Bijlmerweide bezocht, o.a. de route langs de kinderboerderij. Bij Manage Waveren is door de mensen van stichting Waveren een toelichting gegeven. Kinderen kunnen o.a. lessen volgen met de paarden, maar ook kinderfeestjes worden er georganiseerd. Langs de route ook nog een kunstuiting waarover door de organisatie het e.e.a. is verteld. Boeiend om te zien hoe rijk Zuidoost is aan diverse verhalen en kunst en cultuur.

Via Kantershof en Kraaienest is de route vervolg, waarbij uiteraard is stilgestaan bij de plek van de vliegramp (1992) bij de ‘Boom die alles zag’ en het monument en beeld ‘Mama Aisa’. Hierbij ook aandacht voor Pa Sem die eigenhandig levens redde uit de brandende flat. Een brug bij de plek is nu vernoemd naar Pa Sem. Eindpunt van de Herfstwandeling was wederom een kinderboerderij, Gliphoeve. Aldaar was er voor de deelnemers een certificaat en dankwoord. Een sportieve, leerzame en gezellige wandeling door Zuidoost.

Vertegenwoordigers van de organiserende wandelgroepen uit Zuidoost.

Onderweg door het gebied.

Toelichting bij de kunstuiting langs de wandelroute.