16 juli 2023
Het Y Open Water Wedstrijd groot succes!

Op zondag 16 juli werd voor de 11de keer de Open Water Wedstrijd georganiseerd aan de mooie Gaasperplas in Zuidoost. Kleine tweehonderd zwemmers gingen van start op diverse wedstrijdonderdelen.

Portefeuillehouder Raoul White was hierbij aanwezig om het startschot te geven. Daarna ging hij met de boot een rondje varen om de wedstrijd ook vanaf het water te bekijken. De heer White ging ook in gesprek met het bestuur van zwemvereniging Het Y om te kijken of de gemeente ondersteuning kan bieden.  

Zwemvereeniging Het Y werd in 1892 opgericht en heeft op dit moment ongeveer 500 leden. Zij organiseren jaarlijks de Pájaro ICT Het Y Open Water Wedstrijd waarvoor zwemmers vanuit het hele land komen om mee te doen. De Gaasperplas is hierbij een ideale locatie vanwege het schone water en de mogelijkheid om echt een ronde te zwemmen waarbij de zwemmers zelf moeten navigeren tussen de boeien. De langste afstand is 7km. Een van de onderdelen is ook het NK 1000 meter vrije slag speciaal voor de politie.

Bij een dergelijke wedstrijd moet er veel gebeuren. Zo zijn er ongeveer 100 vrijwilligers nodig om het geheel in goede banen te leiden. Dit zijn o.a. mensen van de reddingsbrigade, vrijwilligers van de kanovereniging, een team van scheidsrechters en natuurlijk de vrijwilligers van de vereniging zelf.
Chapeau aan de organisatie en graag tot volgend jaar!