13 april 2023
Jr. NBA League komt met 3×3 naar Nederlandse scholen

In april start de eerste Nederlandse Jr. NBA League in samenwerking met de gemeente Amsterdam en Amsterdamse basketbalverenigingen voor kinderen van 10 tot 14 jaar. De komende vier jaar volgen het lager en voorgezet onderwijs in meer steden. Basketball is de enige sport in Nederland waar de deelname onder jongeren vanaf 12 jaar sterk groeit.

De Jr. NBA 3×3 League in Amsterdam is onderdeel van het voortraject van de NextGen Games Amsterdam 2023. Dit evenement vindt plaats van 19 t/m 21 mei in en voor het Olympisch Stadion en staat in het teken van de topsporters en sporten van de volgende generatie. De Play-offs en Finals van de Jr. NBA 3×3 League Netherlands worden als onderdeel van de NextGen Games op 19 mei gehouden. De NextGen Games zijn ook het startpunt van het outdoorseizoen van de 3x3NL Tour, die dit jaar op 19 en 20 mei plaats vindt.

De jeugd in beweging blijven houden is de belangrijkste stap om de ambitie van sportbonden en NOC*NSF – het sportiefste land ter wereld zijn – te halen. Basketball kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Op 22 april zal van 10.00 tot 14.00 uur gebasketbald worden in het Bijlmer Sportcentrum op Anton de Komplein 157 in Zuidoost.
Publiek is welkom!

Kijk voor meer informatie klik hier.