11 januari 2023
Leuk nieuws! Vanaf 2023 Sport & Cultuur onder één dak.

Al meer dan twintig jaar maakt Jeugdfonds zich sterk voor de ruim 30.000 kinderen in Amsterdam en Weesp die opgroeien in armoede. Vanaf 1 januari 2023 gaat het Jeugdfonds Sport Amsterdam samen met het Jongerencultuurfonds. Samen gaan zij verder onder de nieuwe naam: Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam. 

Vanaf die datum wordt dus niet meer alleen sport en diplomazwemmen vergoed, maar ook culturele activiteiten. Alle mogelijkheden via één loket. Dus niet alleen voetbal, kickboksen of hockey, maar ook gitaar-, hiphop- en toneellessen behoren dan tot de mogelijkheden.

En dat is een win-win situatie. Niet alleen voor onze fondsen en relaties, maar vooral ook voor de ouders en hun kinderen.

Kinderen die ook graag willen meedoen en er graag bij willen horen. Kinderen die zich zo fysiek, mentaal en sociaal emotioneel nog meer kunnen ontwikkelen.

Door de coronapandemie zijn er veel naschoolse activiteiten gestaakt en een aantal kinderen haakte af. Hopelijk was dit een tijdelijke dip. Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam gaat samen met alle betrokken collega´s, bevlogen intermediairs, actieve sport- en cultuuraanbieders en andere partners, er álles aan doen om zo veel mogelijk kinderen actief te krijgen. En met de aansluiting van het culturele aanbod, hebben zij nóg meer te bieden. Naast de 450 reeds aangesloten sportclubs, komen er 350 cultuuraanbieders bij. Voor elk kind dus wel een match; een leuke club of activiteit.

Hartelijke groeten en vast hele mooie feestdagen toegewenst namens het Team Jeugdfonds Sport Amsterdam!

https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/amsterdam/