28 september 2023
Meer Vrijwilligers voor de vereniging (in Zuidoost)

De gemeente Amsterdam kent een aantal middelen om sportclubs te versterken. Een daarvan is de training: ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’. Daarnaast zijn er promotiemiddelen voor ‘Vrijwilligers verlichten de stad’. Beide onderstaand toegelicht.

Cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’

Gemiddeld blijkt meer dan 80% van de leden van sportverenigingen bereid tot vrijwilligerswerk, maar in praktijk wordt dit percentage zelden gehaald. Met de cursus Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd (MVKT) leert u in vier bijeenkomsten hoe u meer vrijwilligers werft onder uw leden.

Meer informatie en inschrijven

Aan de slag met vrijwilligerswerving

De Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) start eind september met een campagne voor het werven van vrijwilligers. Met de campagne ‘Vrijwilligers verlichten de stad’ wil de VCA Amsterdammers enthousiasmeren om vrijwilligerswerk te gaan doen. De VCA biedt verschillende promotiemiddelen en campagne-uitingen die aangepast kunnen worden naar uw sportclub. Daarnaast geven ze een aantal tips om mee te liften op de campagne, tips voor activiteiten en sociale media én organiseren ze verschillende vrijwilligerscafés in de stadsdelen. Kijk voor meer informatie op de website van VCA.

Meer informatie