27 januari 2024
Impressie opening Sportloket Zuidoost: ‘Community Based’

Afgelopen donderdag is het fysieke Sportloket geopend aan het Anton de Komplein. Het werd een avond met veel informatie over het team Sportstimulering Zuidoost, een nieuwe portefeuillehouder Sport en Bewegen, diploma’s voor de LSR-studenten en vooral netwerken in een goed gezelschap.

De Raadszaal in Zuidoost was voor even het domein van Sport en Bewegen in Zuidoost. De vele aanwezigen kregen inzicht in de teamsamenstelling van Sportstimulering, maar ook van de ambities voor de komende jaren (presentatie volgt op een later moment). Na de kennismaking met de Sportmakelaars en de plannen was er vooral nadruk op de vorming van een Sportcommunity in Zuidoost. Teamleider Revilinho Graanoogst bedankte het team en zeker ook de aanwezig voor het (virtueel) vormen van deze community. Met als doelstelling voor 2024: ‘Community Based samenwerken’.

Nieuw bij deze community is Vayhishta Miskin, portefeuillehouder Sport in Zuidoost. Vayhishta is de opvolger van de naar de Tweede Kamer vertrokken Raoul White (ook nog even aanwezig). Tijdens haar maiden speech voor de sportcommunity in Zuidoost benadrukte Vayhishta de rol van sport voor kinderen. Dank ging naar haar vader die haar actief introduceerde in de sport in Zuidoost. Uiteraard komt ZuidoostBeweegt.nl op een later moment terug met een interview met de nieuwe portefeuillehouder Sport.

Naast de toelichting op het Sportloket (Djogani Vabri en Isis Peters) was er informatie over Sport en Onderwijs (Maarten Groen) en Sport in de Wijk (Rashid Rijkaard, Club Zuidoost). Eén van de voornemens is de herintroductie van  de ‘Dag van 1000 culturen’. Ook het opleiden van nieuwe LSR-studenten en de doorstroom van gediplomeerde sportleiders naar de sportaanbieders, en daarmee het versterken van sportaanbod, is een doel voor 2024. Aanvullend de introductie van de gemeentelijke accounthouder Sport (Tjardo Bosgra) en de nieuwe sportregisseur voor het Bijlmer Sportpark (Tijmen Maakal). Tot slot van de presentaties informatie over sport- en spelvoorzieningen (Marijn Sleurink).

De sessie in de Raadszaal werd afgesloten met het huldigen van de LSR-gediplomeerden. Van de 32 starters wisten 17 cursisten het diploma te halen. De begeleiders (Hans Delfgauw en Maten Kalman), komen dit jaar terug met een nieuwe versie, maar nu waren er lovende woorden voor de geslaagden.

Beneden bij de (nieuwe) entree van het Sportloket volgde een ander hoogtepunt van de avond: het onsteken van de letters ‘Sportloket’ door Vayhishta Miskin, daarmee werd het formele gedeelte afgesloten en was het tijd om te netwerken in de community. Een inspirerende ontmoeting, die zeker vervolgd wordt in 2024.

Op de foto de geslaagde LSR-studenten met hun begeleiders, de sportmakelaars en Vayhishta Miskin (portefeuillehouder Sport en Bewegen)