17 november 2022
RVVB Petitie: Red de sportclub bij jou in de buurt

Na de nodige zorgen tijdens corona, is het nu de energiecrisis die het moeilijk maakt voor de sportclubs, geluiden die ook in Zuidoost te horen zijn. De belangenvereniging van de miljoen sportvrijwilligers, waaronder verenigingsbestuurders, is een petitie gestart welke op 22 november zal worden aangeboden aan de politiek. Nodig zijn 40.000 handtekeningen. De eerste handtekeningen zijn binnen waaronder verenigingsbestuurders uit Zuidoost. Zie hieronder.

Bron: www.rvvb.nl

Wij
RVVB en BAV geven bestuurders van verenigingen een stem. Gezien worden, erkenning, waardering voor het vak

constateren
PvdA-Kamerlid Mohammed Mohandis, breed gesteund door een overgrote meerderheid in de Kamer, vroeg het kabinet in juni al om te kijken hoe sportverenigingen die vanwege stijgende energieprijzen in de knel komen, kunnen worden ondersteund. De minister zei toen meer tijd nodig te hebben, maar er is nog steeds geen plan en we hebben geen tijd te verliezen.

Daarom dringen wij bij het kabinet aan om nĂș in actie te komen om de amateurclubs te redden.

en verzoeken
De RVVB en de BAV roepen alle Nederlanders op ons culturele erfgoed, het verengingsleven, te beschermen. Help ons mee en teken de petitie! Met genoeg handtekeningen kan dit kabinet niet om ons heen en kunnen we er daadwerkelijk voor zorgen dat al die amateurclubs die essentieel zijn voor ons, onze kinderen en de buurt, de deuren open kunnen houden.

ONDERTEKENING IS PAS DEFINITIEF NADAT U DEZE VIA DE LINK IN UW MAIL HEEFT BEVESTIGD!