18 februari 2022
Schoolsporttoernooien Zuidoost: Budo dag op 4 en 11 maart (met update Schoolsportkalender)

Eén van de parels van Zuidoost zijn de schoolsporttoernooien in het stadsdeel. Deze toernooivormen zijn een prima gelegenheid voor de kinderen van de basisscholen uit Zuidoost om kennis te maken met de diverse sporten en sportaanbieders uit het stadsdeel. En niet alleen de kinderen, dit geldt ook voor hun ouders en begeleiders. Naast de sportieve kennismaking is het vaak ook een kennismaking met jeugd uit andere wijken uit Zuidoost.

Tijdens de COVID-periode zijn gelukkig diverse schoolsporttoernooien doorgegaan. En in maart vervolgen de reeks voor het kalenderjaar 2022. Naast schoolsporttoernooien tijdens de lestijd, zijn er toernooien na lestijd, en zo ook is de Avondvierdaagse onderdeel van de schoolsporten die alleen samen komen op de Schoolsportkalender 2021-2022.

De organisatie van de toernooien is een co-creatie tussen het stadsdeel Zuidoost (team Sport), Teamsportservice Amsterdam, Sportloket Zuidoost, BOZO (de organisatie van de vakleerkrachten uit Zuidoost) en de stichting Toekomst en Talent.

In 2022 starten de schoolsporten met de Budo schoolsportdagen op vrijdag 4 maart (Bijlmer Sportcentrum) en vrijdag 11 maart (sporthal Gaasperdam). Tijdens deze sportdagen wordt o.a. judo, kickboksen, taekwondo, aikido en karate aangeboden door de diverse sportaanbieders. Tot nu toe zijn er 13 basisscholen uit Zuidoost aangemeld met ca. 600 deelnemende kinderen.

Voor nadere informatie: mgroen@teamsportservice.nl en info@zuidoostbeweegt.nl

Het zwemtoernooi wordt een paar maanden verplaatst, de avondvierdaagse tart 31 mei en in juni wordt vervolgd met het atletiektoernooi i.s.m. av Feniks. Voor de actuele schoolsportkalender Zuidoost zie de bijlage: https://www.toekomstentalent.nl/uploads/Schoolsportkalender%20Zuidoost%202021-2022.pdf