1 april 2023
Sporters uit Zuidoost gehuldigd tijdens Sportnetwerkborrel

Tijdens de maandelijkse sportnetwerkborrel van het Sportloket voor Sport & Bewegen Zuidoost, zijn drie sporters in het zonnetje gezet, of beter gehuldigd vanwege hun prestaties. Het wordt gewoontjes voor hem, maar blijft een geweldige prestatie, voor de 13e keer werd Regian Eersel Wereldkampioen in zijn klasse Kickboksen, voor deze prestatie werd Regian in het zonnetje gezet. Daarnaast was het wielrenner Tyler Eyk. Tyler is meervoudig Nederlands kampioen (bij de jeugd) op de weg, en wist ook in 2022 bijzondere presentaties neer te zetten. De derde sporter die gehuldigd werd was Eljahro Philipsen van av Feniks. Recent wist Eljahro in drie atletiek disciplines een gouden medaille te behalen, reden voor het team Sportstimulering Zuidoost om hierbij stil te staan.

Drie sporters die ook elkaar weer stimuleren. Zo waren er wijze woorden van de wereldkampioen (Regian Eersel) aan de aanstormende talenten om vooral in jezelf en je doel te blijven geloven. Een advies dat door de meegekomen trainers en begeleiders instemmend werd begroet.

Naast de huldiging was er ruimte voor een aantal Zeepkist momenten. Zo was er de melding vanuit de skate wereld dat de handen ineen geslagen worden, om gezamenlijk in Zuidoost op te trekken (nu op de accommodatie Holendrecht). Eind mei (23 t/m 26 mei) is er weer de Avond4daagse Zuidoost, organisator Suraya van B-Strong 2gether, deed de oproep aan de sportaanbieders om met hun eigen vlaggen aan te sluiten bij dit bijzondere wandelevenement in Zuidoost. Tot slot was een vertegenwoordiger van Concrete Dragons aanwezig om de Drakebootsport te promoten. Zuidoost kent maar liefst twee Drakenbootverenigingen, die beide opereren vanaf de Gaasperplas. Er kwam een oproep om eens kennis te maken met het drakenbootvaren.

De Avond4daagse en de Open Dag van de watersportverenigingen aan de Gaasperplas staan op de Sportkalender Zuidoost, mochten hier nog aanvullingen op zijn dan kan dit gemeld worden bij het Sportloket Zuidoost. Verder veel nieuws ter tafel(s) bij deze altijd enerverende netwerkontmoeting. Ongetwijfeld nieuws wat binnenkort weer te lezen is op ZuidoostBeweegt.nl. De volgende borrel wordt op de laatste vrijdag van april gehouden in de ontmoetingsruimte van het Bijlmer Sportcentrum aan het Anton de Komplein.

De sporters aangevuld met hun trainers en de medewerkers van het team Sportstimulering Zuidoost.

Een zeepkist moment tijdens de sportnetwerkborrel (dit keer bij het fysieke Sportloket Zuidoost aan de Hoogoorddreef 89).

De laatste nieuwtjes uit Sport en Bewegen in Zuidoost gedeeld met de aanwezigen tijdens de Sportnetwerkborrel.
Voor vragen en mogelijkheden tijdens de Sportnetwerkborrel, kunt u contact maken met Eva Katona van het Sportloket (denk aan een Zeepkist moment, een locatie voor de sportnetwerkontmoeting, of tips voor de Sportkalender Zuidoost).