19 november 2023
Sporttassen Zuidoost uit Sportbanners Zuidoost

Recent zijn uit oude sportbanners van Zuidoost nieuwe tassen gemaakt. Deze tassen zullen worden overhandigd tijdens de eerstkomende netwerkbijeenkomst op 25 januari 2024. Deze netwerkbijeenkomst is tevens het moment dat het Sportloket Zuidoost geopend wordt.

Tekst over de tassen (bron: Hans Mooren).

De Dreamcatcher foundation Zuid-Afrika is een lokale NGO die sinds haar oprichting in 1990 het leven van de mensen in de lokale gemeenschappen (townships) verbetert. De focus ligt hierbij op de vrouwen en de jeugd.

Door verschillende initiatieven via o.a. toerisme; kleinschalige Bed en Breakfast in de gemeenschap, tot het organiseren van eigen moestuinen in de gemeenschappen. Maar ook projecten om de skills van de mensen te verhogen, houtbewerking, hergebruik van materialen, vaak van de lokale vuilnisbelt, plastic verwerken tot producten. Maar dus ook het maken van tassen zoals van de banners van jullie organisatie.

Gerthy, heeft naast haar vaste werk, als schoonmaakster in een groot huis in Stilbaai, haar eigen Bed en Breakfast in Melkhoutfontein. Ze heeft de zorg voor haar gezin, waarin ze een kleinzoon opvoedt als haar eigen kind. Haar gehandicapte dochter (30) vergt extra aandacht en ook extra financiele middelen.  In haar spaarzame vrije tijd doet ze naaiwerk in huis. Waarbij de tassen een nieuwe uitdaging was. Ze had nog niet eerder deze tak van sport beoefend. Maar het resultaat mag er zijn.
Dreamcatcher ondersteunt haar in al deze activiteiten.

Een leven zoals vele vrouwen in de lokale gemeenschappen leidt, van ‘hosselen’ om de ballen in de lucht te houden maar wel telkens stapjes verder zet om een beter leven te krijgen voor haar en haar gezin.

Dank namens Dreamcatcher Zuid-Afrika voor de samenwerking.

Website Dreamcatcher Zuidafrika en NL: https://dreamcatchersouthafrica.com/

Foto: Gerthy, de maakster van de tassen.