8 juni 2023
Stoel-yoga en Sport en Spel in Zuidoost door All Vidya Yoga

In Zuidoost worden meer dan 80 verschillende sporten door ca. 180 sportaanbieders, voor de bewoners aangeboden. Deze aantallen wisselen wel eens, maar is een gemiddelde. Eén van de jongste sporten (voor vaak oudere deelnemers) is Stoelyoga. Uiteraard een variant op yoga. Aanbieder van stoelyoga is All Vidya Yoga, welke sinds 2013 actief is. Sharda Birtantie is de trainster en begeleider van de lessen van All Vidya Yoga.

Naast yoga en stoelyoga biedt Sharda ook ‘Sport en Spel’ aan in diverse buurthuizen in Zuidoost. Recent is Stoelyoga gestart in het multicultureel centrum Ala-Kondre, waar op dinsdag door een groep van ruim 20 bewoners aan stoelyoga wordt gedaan. Het aanbod is er voor diverse doelgroepen, van jong tot oud. Sharda over de lessen: “We doen het op een toegankelijke manier, zodat zowel bij yoga als sport en spel, iedereen op zijn/haar eigen wijze kan deelnemen. Voor mij is het belangrijk dat de mensen zich prettig voelen in de groep en bij de bewegingen. Ook het sociale aspect is bij de ontmoetingen zeer belangrijk, zo wordt er na de oefeningen in buurthuis Bonte Kraai samen gegeten met de groep, en af en toe, doen we een Bingo”, aldus Sharda.

In goed overleg met diverse buurthuizen is er nu een sportaanbod, waarbij diverse doelgroepen aan bod komen. Naast de eigen lessen is All Vidya Yoga ook participant in het project Senioren in de Wijk, waarbij 55+ op een laagdrempelige wijze kennis kunnen maken met de diverse sporten en sportaanbieders, in totaal zijn zeven sportaanbieders betrokken bij dit project, wat gedurende het jaar op diverse locaties in Zuidoost wordt aangeboden.

Kennismaken of een proefles is altijd mogelijk, dat kan via: info@allvidyayoga.nl of door een keer langs te komen in een buurthuis.

Yoga en Sport- en Beweegaanbod van All Vidya Yoga (Buurthuizen):

Dag  TijdLocatie (Buurthuis)BeweegaanbodBijzonderheden
Maandag (3e maandag vd maand) SIMUDSport en SpelVoor vrouwen
Dinsdag  10:00-11:00Ala-KondreYoga/Stoelyoga 
Woensdag  10:00-11:00Ala-KondreYoga/Stoelyoga 
Woensdag  19:00-20:30BoeninhuisYoga 
Zaterdag  14:00-15:00Bonte KraaiSport en Spel (met lunch)16 zaterdagen
     
Sharda, sportinstructrice bij het onderdeel Sport en Spel in de Buurthuizen van Zuidoost
Stoel-yoga in buurthuis Ala-Kondre.

Ontspanningsoefening
Sport en Spel in buurthuis Bonte Kraai