10 juli 2021
Voetbalkrakers Zuidoost in KNVB zaterdag klasse 4F

In Zuidoost staan komend seizoen (2021-2022) maar liefst 6 voetbalkrakers op het competitieprogramma. Drie clubs uit ons stadsdeel zijn door de KNVB ingedeeld in de zaterdag klasse 4F. Te weten: FC Amsterdam (nog spelend op sportpark Strandvliet, maar wellicht wordt dat in het verloop van het seizoen het slibdepot in Duivendrecht), Robinhood en eveneens vanuit het Bijlmer Sportpark: Zuidoost United. De groen-rood gekleurden zijn een jaar van het toneel afwezig geweest, na een glansrijk verlopen seizoen in 2019-2020. Maar door Covid19 was zo goed als iedere club niet in actie. Zes uit en thuisduels in deze klasse in Zuidoost, maakt het voor de voetbalsupporters uit Zuidoost interessant.

Uiteraard wordt er meer in Zuidoost gevoetbald komend seizoen. Op sportpark de Toekomst opereert het eerste team van Ajax zaterdag in de derde divisie, altijd kijkenswaardige wedstrijden. Sv Geinburgia uit Driemond is ingedeeld in de zondag 4e klasse E, en treft daar o.a. CTO’70 uit Duivendrecht op sportpark de Hoop (even ten noorden van de Venserpolder). Bij CTO’70 altijd veel voetballers uit Zuidoost actief. Tenslotte heeft FC Amsterdam ook een zondag standaard team in de competitie, dit komt uit in klasse 5B.

Opvallend is de blijvende stroom van het zondag naar het zaterdagamateur voetbal. En voor Zuidoost is dan komend seizoen zeker zaterdag klasse 4F interessant.

De indelingen voor komend seizoen (bron: Het Amsterdamsche Voetbal):