Sportaanbieder

Kanovereniging Gaasperplas
Wij zijn een enthousiaste, actieve kanoclub met ongeveer 150 leden. Open kano, kajak of SUPpen; op kanogebied is er voor elk wat wils; de nadruk ligt vooral op recreatief kanovaren.

Details

Sportaanbieder: Kanovereniging Gaasperplas
Bezoekadres: Langbroekpad 2, 1108 EA Amsterdam
Contactpersoon:Robert Alten
Telefoonnummer:
E-mailadres: voorzitter@kvgaasperplas.nl
Website: http://kvgaasperplas.nl/

Stadspas: Nee
Jeugdfonds Sport en Cultuur: Nee
Seniorensportfonds: Nee

Over Kanovereniging Gaasperplas
De KVG is een toervereniging die in 1979 is opgericht. Ons verenigingsgebouw ligt aan de westzijde van de Gaasperplas, waar in onze oefenvijver verschillende boten en technieken kunnen worden uitgeprobeerd. Vanaf het verenigingsterrein kun je langere of korte kanotochten maken. Op woensdagavond hebben wij clubavond, kom gerust een keertje langs. We beschikken over een aantal clubboten: vlakwaterkano’s, zeekano’s, wildwaterkano’s en open kano’s.

Doelgroep

Volwassenen

Sporten 

Samen kano varen: De KV Gaasperplas is een vereniging waar leden voor elkaar tochten organiseren. Hiervoor is een toercommissie, die een jaarprogramma maakt. (zie tab toeragenda). Deze tochten zijn recreatief van aard. Bij iedere tocht wordt aangegeven hoe lang de afstand is. De meeste tochten zijn dagtochten maar er worden ook weekenden (met kamperen) georganiseerd. Ieder voorjaar proberen we een vakantie-trektocht te organiseren. Clubavonden: Iedere woensdag avond wordt er om 7 uur gevaren. Daarna is vanaf 20.00 het clubgebouw open voor leden. Doel is om gezellig samen te zijn, te praten over alles wat met kanoën te maken heeft en andere aanverwante zaken. Soms wordt er samen aan een boot gewerkt of een stukje gevaren. Er worden avonden besteed aan “peddeltechnieken”. Deze vaardigheden zijn nodig om groot water en druk bevaren water over te steken en/of op te varen. Doe hier aan mee om je vaardigheden weer een opfris beurt te geven. Leden die deze technieken nog niet hebben geleerd, moeten mee doen om een aantal tochten te kunnen varen Neem bij een tocht altijd reserve kleding mee inclusief een handdoek om je eventueel af te drogen. Zorg dat je voldoende warm en koud drinken en eten meeneemt. Bij warm weer ook zonnebrand (die niet jaren oud is) en een pet, tegen de zonnesteek. Bij koud weer zorg je voor voldoende isolerende (thermo-)kleding.

Sport accommodatie

Gaasperplas