Sportaanbieder

SV Geinburgia
Toen de oprichters van Geinburgia, in 1950, van de heer Otten een stuk weiland langs het riviertje Gein kregen om hun geliefd voetbalspelletje te kunnen spelen, hadden zij vast geen idee wat Geinburgia als sportvereniging zou voorstellen in de volgende eeuw. Hoe konden zij vermoeden, dat zij het dorp Driemond, dat toen overigens nog niet bestond, een vereniging hadden bezorgd die zoveel mensen sportief plezier en sociale ontspanning zou bezorgen.

Details

Sportaanbieder: SV Geinburgia
Bezoekadres: Stammerlandweg 10 1109 BR Driemond, Amsterdam ZO
Contactpersoon: Jaap de Groot
Telefoonnummer: 06 55 39 15 16
E-mailadres: jeugdzaken@geinburgia.nl
Website: https://www.geinburgia.nl/

Stadspas:
Ja
Jeugdfonds Sport en Cultuur: Ja
Seniorensportfonds: Nee

Over SV Geinburgia
De naam Geinburgia is nauw verwant aan de vroegere naam van ons dorp "De Geinbrug". Eigenlijk had onze vereniging "Geinbruggia" moeten heten, maar "Geinburgia" klonk toch wel beter in de oren. Historie Eindelijk was daar dan de lang verwachte dag, 14 mei 1951, tweede pinksterdag, de dag waarop de officiële opening van het veld zou plaatsvinden. Inmiddels speelt Geinburgia al jaren in Driemond zelf. Enkele jaren geleden is daar de nieuwe kantine

Doelgroep

Jeugd en volwassenen

Sporten 

Voetbal recreatief en competitief.

Sport accommodatie

Geinburgia speelt al jaren in Driemond. Enkele jaren geleden is daar de nieuwe kantine met Sporthal (MatchZo) bij gekomen. Ook hebben we inmiddels een vernieuwd kunstgrasveld (2020).